Minecraft

Minecraft is een heel blokkerig spel, en afhankelijk in welke modus je speelt ook oneindig. Minecraft is voor onder andere op de computer , Playstation , Xbox One en Xbox 360.

als je het spel opstart zie je het homemenu:

als het goed is staat er spelen , instellingen , Marketplace ,

 

dat is het homemenu , als je op spelen drukt zie je jou werelden , een nieuwe wereld maken en oude werelden synchroniseren. als je net nieuw bent klik je op nieuwe wereld maken.

dan kom je bij de wereldinstellingen, hier kun je de naam , de soort wereld en de instellingen van de wereld veranderen. de belangrijkste dingen die voor beginners handig zijn is naam , daar pas je de naam van je wereld aan , coördinaten tonen , als je coördinaten tonen aan hebt staan kun je je bouwwerken beter terugvinden als je geen kaart hebt, het speltype, hier kun je kiezen welk speltype jij wil, ik vertel je daar later meer over, het type wereld , daar kun je kiezen uit standaard, dit is de oneindige versie , oud deze wereld is erg klein, en vlak, dit type wereld is erg plat, er zijn geen andere gebieden, en geen heuvels, verder zijn er sjablonen , dat zie je voor dat je in de spelinstellingen komt , hier staan standaard geen sjablonen, die kun je kopen in de Marketplace , in de Nintendo Switch versie zit standaard het Mario sjabloon.

als je klaar bent met het sleutelen aan de instellingen kun je beginnen met spelen. aangezien de meeste mensen Minecraft op de computer zullen gebruiken zal ik de Controlls voor op de computer laten zien. als jij dit spel niet op de computer speelt kun je voor meer informatie over de besturing kijken op https://minecraft-nl.gamepedia.com/Besturing. eerst laat ik die voor de Java editie laten zien en daarna die voor op de Bedrockedietie. dit zijn de Controlls voor de Java editie:

  • als je met de muis beweegt kijk je rond.
  • met de pijltjestoetsen beweeg je.
  • als je scrolt met de muis scrol je door de snelle balk (dat is dat kleine balkje wat je onderin ziet).
  • als je naar een bepaald item in de snelle balk wilt kun je op 1-9 klikken en afhankelijk van welk nummer je klikt ga je naar een item in de snelle balk (met 1 ga je naar item 1 , met 2 ga je naar item 2 , enzovoorts).
  • Esc zorgt er voor dat je weer in het thuistablad van je computer komt , en zorgt er in 1 speler versie er voor dat de game wordt stopgezet.
  • met F2 maak je een screenshot (een screenshot is een soort van foto van je scherm op het moment dat je het screenshot maakte).
  • als je op F3
  • drukt kom je in een foutopsporingsinformatiescherm , als je terwijl je in dat foutopsporingsinformatiescherm bent op 1-9 drukt komt er een gedetailleerde vesie van de grafiek rechts in het foutopsporingsinformatiescherm.
  • hiermee kun je schakelen van eerste persoon naar tweede persoon naar derde persoon.
  • zorgt ervoor dat als je met de muis beweegt in plaats van schokkerig met verschillende snelheden vloeiend met dezelfde snelheid.